Landhotel Adler var ok, og servicen upåklageleg. Avstanden til Main var nokre hundre meter med lite trafikk, så ideellt for syklistar på sykkelvegen.
I går i Burgstadt opplevde me gatefesten til turnforeninga, men det er ikkje bare i Burgstadt det er festival; i Grosswallstadt (avdeling for lange namn, Kleinwallstadt fins og) kom me plutseleg over eit stort område med kvite telt og med folk vandrande rundt i lange kjolar og vide skjorter, der var det historisk marknad, og vel framme i Aschaffenburg oppdaga me at det var museumsnatt, musikk i gatene, historiske utstillingar og åpne museum. Mykje folk i alle aldrar ute.
Så litt om maten: I Tyskland er det ikkje alltid like lett å finne kafear eller butikkar i dei små landsbyane, men det er alltid eit bakeri. Og i bakeria får me rundstykke med pålegg. Det har blitt den nye lunsjslageren. Rundstykke med ost og skinke og elles det dei finn på å putte inni, pluss kaffe og vann. Flott! Det passar godt etter den store frokosten på hotella, og då er det også plass til ein god middag om kvelden.
Det er kantarelltid i Mainområdet nå, og kantarell går igjen, til fisk og til kjøtt. Godt. Etter nedturen den første kvelden, har me bare fått god mat. I dag toppa me det med flambert ørret på Hotel Wilder Mann kor me bur. Til og med når serveringsstadane i Burgstadt var stengde fekk me god mat på gatefesten: Flammenkuchen, ein slags tynn pizza med rømme og utan tomatsaus. Hotel Wilder Mann dyrkar urter og druer i skråningen tvers over vegen, det er dei stolte av. Og spatburgunderen (rødvin!) deira var riktig god.
I går i Burgstadt opplevde me gatefesten til turnforeninga, men det er ikkje bare i Burgstadt det er festival; i Grosswallstadt (avdeling for lange namn, Kleinwallstadt fins og) kom me plutseleg over eit stort område med kvite telt og med folk vandrande rundt i lange kjolar og vide skjorter, der var det historisk marknad, og vel framme i Aschaffenburg oppdaga me at det var museumsnatt, musikk i gatene, historiske utstillingar og åpne museum. Mykje folk i alle aldrar ute.
Så litt om maten: I Tyskland er det ikkje alltid like lett å finne kafear eller butikkar i dei små landsbyane, men det er alltid eit bakeri. Og i bakeria får me rundstykke med pålegg. Det har blitt den nye lunsjslageren. Rundstykke med ost og skinke og elles det dei finn på å putte inni, pluss kaffe og vann. Flott! Det passar godt etter den store frokosten på hotella, og då er det også plass til ein god middag om kvelden.
Det er kantarelltid i Mainområdet nå, og kantarell går igjen, til fisk og til kjøtt. Godt. Etter nedturen den første kvelden, har me bare fått god mat. I dag toppa me det med flambert ørret på Hotel Wilder Mann kor me bur. Til og med når serveringsstadane i Burgstadt var stengde fekk me god mat på gatefesten: Flammenkuchen, ein slags tynn pizza med rømme og utan tomatsaus. Hotel Wilder Mann dyrkar urter og druer i skråningen tvers over vegen, det er dei stolte av. Og spatburgunderen (rødvin!) deira var riktig god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar